Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /home/verkkopedagogi/public/html/wp-includes/compat.php on line 502

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/verkkopedagogi/public/html/wp-includes/pomo/translations.php on line 208

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/verkkopedagogi/public/html/wp-includes/pomo/translations.php on line 208

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/verkkopedagogi/public/html/wp-includes/pomo/translations.php on line 208

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/verkkopedagogi/public/html/wp-includes/compat.php:502) in /home/verkkopedagogi/public/html/wp-includes/feed-rss2-comments.php on line 8
Sivuston Verkkopedagogi pohtii kommentit https://www.verkkopedagogi.net Mon, 11 Jun 2012 13:28:12 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.21 Kukkahattutäti on kommentoinut artikkelia Pelillisyys https://www.verkkopedagogi.net/pelillisyys/#comment-94 Mon, 11 Jun 2012 13:28:12 +0000 http://www.verkkopedagogi.net/?p=1021#comment-94 Tai ehkäpä laajemmin ajatellen pelillisyys itse on vielä kerettiläisen asemassa. Ja kun asiaa vielä hieman mietin, niin uskon vallassahan kerettiläisetkin toimivat. Kuka uskoo mihinkin. Uskonasioita nämä pitkälti tuntuvat olevan. Ja mikäs siinä, usko on vahva voima, sen avulla voi kuulema vuoriakin siirtää.

]]>
Kukkahattutäti on kommentoinut artikkelia Pelillisyys https://www.verkkopedagogi.net/pelillisyys/#comment-93 Mon, 11 Jun 2012 13:09:54 +0000 http://www.verkkopedagogi.net/?p=1021#comment-93 Niin, johonkin tarpeeseen nämä uudet termitkin varmaan syntyy. Pitää olla jotain mihin uskoa? Halutaan näkyvyyttä? Pelejähän monet opettajat on käyttäneet iät ajat, tekemättä siitä sen suurempaa numeroa.

Yhteisöllisyys on ollut muotitermi muutaman vuoden ajan. En jaksa uskoa, että pelillisyys tulee aivan samaan yltämään. Ehkä yhteisöllisyyteen yhdistettynä siitä voi tulla varteenotettava haastaja. Ongelmaksi nämä termit muodostuvat siinä vaiheessa, kun niistä tulee senkaltaisia uskonkappaleita, joita ei enää saa kyseenalaistaa. Silloin tarvitaan kerettiläisiä.

]]>
Jaris on kommentoinut artikkelia Tietotekniikka kusee aina https://www.verkkopedagogi.net/tietotekniikka-kusee-aina/#comment-92 Wed, 30 May 2012 19:15:40 +0000 http://www.verkkopedagogi.net/?p=1019#comment-92 Tosin kyllä se menettelis, jos olisi tukea. Mutta ei tapahdu mitään viikonloppuisin eikä kello 16:n jälkeen – palloliitolle piiiiiitkä miinus

]]>
Jari Sarja on kommentoinut artikkelia Google Docs on kehittymätön https://www.verkkopedagogi.net/google-docs-on-kehittymtn/#comment-91 Sun, 29 Apr 2012 14:54:49 +0000 http://www.verkkopedagogi.net/?p=990#comment-91 Olipa yllätys! Kului pari päivää ja nyt Google tekee dokemntistani vaikka mitä. Hyvin onnistuu PDF ja hyvin tulee teksti Wordiin. Ja aina kuvat mukana. Hyvä Google!

]]>
Ari-Pekka Raudaskoski on kommentoinut artikkelia SCORM nostaa sisällön ykköseksi https://www.verkkopedagogi.net/scorm-nostaa-sislln-ykkseksi/#comment-69 Wed, 29 Feb 2012 13:42:34 +0000 http://www.verkkopedagogiikka.fi/sarjatulta/2011/11/scorm-nostaa-sislln-ykkseksi/#comment-69 Scorm on ollut lähtökohdaltaan hyvä idea. Tarkoituksena, että olisi standardoitu oppimisaihiopaketti, jota voitaisi hyödyntää usealla eri alustalla. Hyvä ajatus tuo scorm on ollut myös siinä mielessä, että sisällöntuottajan ei ole tarvinnut räätälöidä oppimisaihioita useaan eri alustaan erikseen. Scormiin ohjelmoitujen harjoituksien tulokset ovat sitten tallentuneet verkko-oppimisalustalle opettajan nähtäväksi (jos ne ovat sisältäneet arvioitavia tehtäviä).

”Suomessa pari toimijaa yritti ratkaista ongelmaa sillä, että sisältö laitettiin nettiin siten että se oli linkitettävissä. Kyseinen ratkaisu oli muuten hyvä, mutta mitään tilastoa ei välittynyt oppimisalustaan siitä onko opiskelija edes avannut kyseistä dokumenttia. Sitäkin suurempi puute oli, ettei tällaiseen “pankkiin” voinut laittaa lainkaan tehtäviä, joiden vastaukset analysoitaisiin koneellisesti tai niitä saataisiin edes tallennettua oppimisympäristöön.”

Nyt Suomessa on kehitetty e-oppimateriaalien keskitetty ”pilvipalvelu” Dikaios Repository, johon voidaan integroida eri sisällöntuottajien oppimateriaalit joko manuaalisesti tallentamalla tai rajapintojen kautta. Oppimateriaaleiksi kelpaavat mm. scormit ja kaikki yleisimmät oppimateriaaliformaatit. Rajapintojen kautta toimivat myös kaikki muutkin netin kautta näytettävät formaatit. Rajapintamääritteiden avulla Dikaios Repository ottaa yhteyttä sisällöntuottajan omaan oppimateriaalijärjestelmään ja näyttää sieltä käsin käyttäjälle oppimateriaalin web-näkymän kautta.

Dikaios Repository -järjestelmä on integroitu eri verkko-oppimisalustoille ja oppilaitokset saavat sen käyttöön maksutta. Oppilaitokset maksavat vain eri sisällöntuottajien tekemistä kaupallisista e-oppimateriaaleista todelliseen käyttöön perustuvan hinnoittelun mukaan. Dikaioksen tarkoituksena on edistää e-oppimateriaalien käyttöä oppilaitoksissa ja opetuksessa. Dikaios Repositoryn avulla opettajat saavat käyttöön eri sisällöntuottajien e-oppimateriaalit keskitetysti suoraan oppilaitoksien verkko-oppimisalustoilta käsin. Dikaios Repositoryn avulla sisällöntuottajat ja oppilaitokset voivat seurata eri e-oppisisältöjen käyttöä esim. oppilaitos-, koulu-, kurssi-, oppiainekohtaisesti. Siksi järjestelmä toimii myös yhtenä koulutuksen kehittämistyökaluna.

Dikaios Oy on e-oppimateriaalien ja verkko-oppimisalustojen käytön asiantuntija- ja tuotekehitysyhtiö. Kehitämme ja koordinoimme yhdessä sisällöntuottajien, oppilaitoksien, opettajien ja ohjelmistotalojen kanssa parempia välineitä verkko-opetukseen käyttäjälähtöisellä ja innovatiivisella tavalla.

]]>
Jaris on kommentoinut artikkelia Valelääkäri, puoskari ja tiskirätti https://www.verkkopedagogi.net/valelkri-puoskari-ja-tiskirtti/#comment-77 Wed, 11 Jan 2012 11:48:57 +0000 http://www.verkkopedagogiikka.fi/sarjatulta/2012/01/valelkri-puoskari-ja-tiskirtti/#comment-77 Tuollaista on viritteillä http://www.oajpirkanmaa.net/blogi/2011/04/14/6

]]>
jaris on kommentoinut artikkelia SCORM nostaa sisällön ykköseksi https://www.verkkopedagogi.net/scorm-nostaa-sislln-ykkseksi/#comment-68 Sat, 07 Jan 2012 11:31:02 +0000 http://www.verkkopedagogiikka.fi/sarjatulta/2011/11/scorm-nostaa-sislln-ykkseksi/#comment-68 Kyl joo ohjelmia on. Yksi ilmainen on eXe. Mutta se on ongelmallisempi, kun sinulla on jo valmiina matsku ja se pitäisi konvertoida. Tosin eXe ymmärtää titääkseni myös LateXia.

]]>
Kati on kommentoinut artikkelia SCORM nostaa sisällön ykköseksi https://www.verkkopedagogi.net/scorm-nostaa-sislln-ykkseksi/#comment-67 Mon, 21 Nov 2011 07:23:49 +0000 http://www.verkkopedagogiikka.fi/sarjatulta/2011/11/scorm-nostaa-sislln-ykkseksi/#comment-67 Tämä vaikuttaa tosiaan tutustumisen arvoiselta myös materiaalintuottajan näkökulmasta. Entä miten tuotetaan tuollainen SCORM-paketti? Saako jonkun ohjelman avulla miten kätevästi muutettua aiemmin tuotettua materiaalia tuollaiseen SCORm-muotoon?

]]>
Julkinen opiskelu | Jari Sarjan blogi on kommentoinut artikkelia iSpy ja neljäs vallan mahti https://www.verkkopedagogi.net/ispy-ja-neljas-vallan-mahti/#comment-33 Thu, 18 Mar 2010 12:19:36 +0000 http://www.jarisarja.fi/?p=195#comment-33 […] missään näy tietosuojaselostetta tai rekisteriselostetta. Opiskelusta näyttääkin tulevan iSpyn seuraava […]

]]>
jaris on kommentoinut artikkelia iSpy ja neljäs vallan mahti https://www.verkkopedagogi.net/ispy-ja-neljas-vallan-mahti/#comment-32 Tue, 07 Jul 2009 12:09:14 +0000 http://www.jarisarja.fi/?p=195#comment-32 ”Onko verkko olemassa, mutta hämähäkki puuttuu?” Ehkä hämähäkki puuttuu, vaikka jossain toisessa yhteiskunnassa voisi sanoa, että kuka tai ketkä ovat hämähäkkejä. Tosin meillä taitaa puuttua, koska verkko on välillä kummallinen. On esim henkilöitä joiden salaista puh.numeroa et saa haltuusi mistään. Myös osoitteiden osalta, et saa heistä tietoa soittamalla 020202 tai edes väestörekisterikeskuksen kautta. Mutta hups, jos tiedät henkilön auton rekisterinumeron niin osoitetieto, joka on oikeusviranomaisten taholta määrätty salaiseksi onkin helposti saatavilla.

Eli verkko on epäilemättä ja ongelmana on nimenomaan, että jos jäät verkkoon, etä pääse siitä irti millään. Siksi poliisi kiitää rikoksen sattuessa aina entisen rikollisen luo ensiksi. Yhtä lailla poliisi vuotaa tietoa medialle – Alpo Rusi voinee kertoa seurauksista ja ihan vasta saimme lukea, kun eräs taiteilija joutui poliisiin kynsiin Mikkelissä. Ehkä median tehtäväksi jääkin valvonnan ja tarkkailun sijaan häpiseminen?

]]>